KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa

Muonio (Muonion kunta)

Matkailu

PL 25
99301, Muonio
etsi kartalta >>

Matkapuhelin: 0400 686 211

Internet: www.muonio.fi/fi/matkailu-ja-elinkeino.html

Tiedot:

Matkailu Muoniossa
Kunnassa avautuu matkailijalle lukuisia harrastusmahdollisuuksia. Alueella toimii kymmeniä vapaa-ajan järjestöjä,
ohjelmapalveluyrityksiä ja asiantuntijoita, jotka ovat valmiita opastamaan ja toteuttamaan toiveesi.

Talvi-Muonio

Kuntaan on rakennettu maamme laajimpiin kuuluva latuverkosto taukopaikkoineen. Sinulla on mahdollisuus rauhalliseen vaellukseen, ja löytyypä haasteita rajumpaankin menoon. Tunnelmallisen kaamoksen ja ensilumen hiihtäjillä on tarjolla lumetettu ja valaistu 10 km:n latukierros, ja laskettelijoille löytyy monenlaisia rinteitä.

Voit tutustua myös poroihin ja niiden elintapohin, hoitoon ja historiaan. Voit aistia erämaan tunnelman, kun lähdet koiravaljakko- tai porosafarille. Jäällä voit pilkkien narrata kaloja ja halutessasi kokea myös avantouinnin ja lumikylpysaunan virkistävän ja tervehdyttävän vaikutuksen.

Alueella on erinomainen moottorikelkkareitistö, jolla on yhteys koko Tunturi-Lapin reitistöön. Voit ajaa yksin, kaksin tai suuremmassa letkassa. Maisemat vaihtuvat tiuhaan ja voit kokea oman Lappisi myös tällä tavalla.

Kesä-Muonio

Kesä-Muoniossa välkehtii satakunta järveä ja lampea. Niistä, kuten myös puhtaista joista ja puroista, voit kalastaa monenlaisia kaloja. Muoniojoen vapauduttua jäistään alkaa lohen ja taimenen vaellus merestä kohti kutujokeaan. Matkallaan ne tavoittavat Muonion - ensimmäiset juhannuksen tienoilla.

Muonio järvineen ja jokineen soveltuu erinomaisesti souteluun ja melontaan. Voit kokea tottuneen koskenlaskijan mukana saman hurman kuin urheat miehet ennen tervalautoillaan ja soudella tai meloa omin päin pienemmissä joissa ja järvissä.
Sinulla on mahdollisuus marjasteluun ja vaeltamiseen tuntureilla, harjuilla tai vesistöjen varsilla.

Opastettuja kalastus-, metsästys- ja patikkaretkiä järjestetään sekä lähikohteisiin että tiettömien taipaleiden taakse erämaihin.

Sivun oikeasta laidasta voit klikata haluamasi kalapaikkatiedot.

Design © Hi-Vision Oy