KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa
Avaa kartta >>68.86471826.844453

Juutuanjoki

Inari

Kalapaikan tiedot:

Juutua, Juvduujuuha (Joenjoki) laskee keskelle Inarin kirkonkylää taivallettuaan 12 km:n matkan alas Solojärveltä. Maisemiltaan upea Juutua on yksi maamme arvostetuimmista perhokalastuskohteista, sen maine perustuu Inarijärvestä nousevaan taimeneen. Myös harjusjokena Juutua on erinomainen, joen lukuisissa koskissa ja nivoissa asustelee todella isojakin purje-eviä. Jokivarressa on Juutuan vuokrakämppä, yksi päivätupa ja lukuisia huollettuja tulipaikkoja.

Vesiala:
10 kilometriä. Yläosan kalastusalue: Ylänivan niskalta Jäniskoskelle. Alaosan kalastusalue: 4-tien sillalta Alakosken niskalle. Kalastusalueen rajat merkitty kyltein.

Kalastuskausi:
1.7.-30.8. Kalastusvuorokausi alkaa klo 18:00.

Lupahinnat:

20 €/vrk.

Alle 18-vuotiaat saavat luvista 50% alennuksen mutta alle 15- vuotiaat voivat kalastaa huoltajansa luvalla samaan saaliskiintiöön.
HUOM! Nettikaupasta ei voi ostaa nuorisolupia. Nuorisolupia myydään vain alla mainituista palvelupisteistä.Perheluvan hinta on kaksi kertaa henkilökohtaisen luvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.
Ylä-osan lupien myynti kesälle 2013 alkaa 1.3. klo 9:00.
Alaosan lupien myynti kesälle 2013 alkaa 1.6 klo 9:00

Luvat ovat myynnissä vain Villin Pohjolan verkkokaupassa sekä seuraavassa Metsähallituksen palvelupisteessä:

Inari: Ylä-Lapin luontokeskus Siida puh 0205 64 7740


Kännykkälupanumero:
EI

Saaliskiintiö:
Juutuajoessa luvalla saa ottaa vain yhden ( 1 ) taimenen vuorokaudessa. Muiden lohikalojen saaliskiintiö on kolme kalaa/vrk.

Erityistiedot / rajoitukset:
Joessa on kaksi erillistä kiintiöityä lupa-aluetta:
Yläosa 10 lupaa / vrk: Yläniva – Jäniskosken niska
Alaosa 5 lupaa / vrk: 4-tien silta – Alakosken niska. Siirryttäessä kalastamaan Jäämereen laskeviin vesistöihin, on kalastusvälineet desinfioitava asianmukaisesti gyrodactylys salaris loisen leviämisen estämiseksi. Ylä-Lapin kuntien ulkopuolelta tuotavien kalastusvälineiden on oltava ehdottoman kuivia tai ne on desinfioitava desinfiointipisteessä. Desinfiointipisteitä: Tenojoen vesistöalueella mahdollisuus desinfiointiin 15 luvanmyyntipisteessä, Näätämöjoella Sevettijärven kolttien perinnetalon yhteydessä. Inarissa Inarin kalasatama ja Ivalossa Kerttuojan SEO- huoltoasema, Kilpisjärvellä Polarlento Oy.
Desinfiointiohjeista sekä -velvoitteista saa lisätietoja sivulta:

Tärkeimmät kalalajit:

taimen, harjus, siika

Vinkkaa tutuille:

Palveluita lähistöllä:

Kalastus

Kalastusluvat

Majoitus

Matkailu

Melontaa

Ohjelmapalvelut

Design © Hi-Vision Oy