KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa
Avaa kartta >>60.44633925.058113

Tuusulanjärvi

Tuusula

Kalapaikan tiedot:

Järveä kunnostetaan koko ajan.
Seuraa linkistä päivitettyjä tietoja !

www.tuusulanjarvi.org

Kalastusluvat:
Kalastus- ja virkistysalue

Yhteisten vesialueiden osakaskuntia, joita aiemmin kutsuttiin kalastuskunniksi, Tuusulanjärvellä on viisi. Ne ovat Kirkonkylä-Hyökkälän, Lammaskallion ja Vanhakylän rauhoitusalueen osakaskunta, Tuomalan kalastuskunta sekä Paijalan yhteisen vesialueen osakaskunta. Osakaskunnat myyvät kyliensä alueella asuville asukkaille pyydyksiin kiinnitettäviä pyydysmerkkejä, joskin osa osakaskunnasta myy merkkejä myös muille kuntalaisille. Pääasialliset kalastusmuodot ovat verkko- ja katiskapyynti. Saamiaan pyydysmerkkituloja osakaskunnat käyttävät muun muassa kalaistutuksiin, joita on tehty viime vuosina yhteistyössä Tuusulanjärven kunnostusprojektin kanssa. Istutuksissa on suosittu pääasiassa kalakannan hoitoon hyvin soveltuvia petokaloja kuten ankeriasta, haukea ja madetta.

Kuntalaiset voivat kalastaa myös Järvenpään kaupungin ja Tuusulan kunnan omistuksessa olevilla kalavesillä tai kalastusseurojen kuten Tuusulanjärven Urheilukalastajien, Järvenpään Kala- ja erätoverien tai Järvenpään Kalastusseuran jäseninä näiden vuokraamilla vesillä.

Ulkopaikkakuntalaiset:
Onkia ja pilkkiä saa jokamiehen oikeudella

Onkiminen ja pilkkiminen ovat Tuusulanjärvelläkin jokamiehen oikeuksia, joihin ei tarvita lupaa. Jokaisen 18-64 -vuotiaan, joka harjoittaa muuta kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä on suoritettava valtion kalastuksenhoitomaksu. Läänikohtainen viehekalastusmaksu oikeuttaa kalastamaan heittokalastusvälinein yhdellä vavalla ja vieheellä myös Tuusulanjärvellä. Kalastajat, jotka haluavat uistella kuhaa tai muuta kalaa useammalla kuin yhdellä vavalla tai kalastavat vain Tuusulanjärvellä, voivat lunastaa osakaskuntien yhteisluvan, joka oikeuttaa käyttämää kalastajaa kohti kolmea vapaa ja mahdollistaa kalastuksen pääosalla järveä.

Klikkaa karttalinkki !

Tärkeimmät kalalajit:

hauki, ahven, lahna, ankerias, kuha, karppi

Vinkkaa tutuille:

Design © Hi-Vision Oy