KALAAN.FI
- Kalastusharrastajat verkossa
Avaa kartta >>63.04706725.528567

Huopanankoski

Viitasaari

Kalapaikan tiedot:

Jo Juhani Ahon aikana Huopanankoski oli maankuulu kalapaikka ja koskimiljöö. Aina näihin päiviin asti tuo maine mainiona kalapaikkana on säilynyt. Tänä päivä Huopanankoski on kunnostettu lähelle sitä ulkoasua kuin se oli Ahon aikoina. Tosin paljon on myös ymmärrettävästi muuttunut.

Kalastuksellisesti Huopana kuuluu varmasti kolme parhaimman koskemme joukkoon. Koskialueella on helppo liikkua ja ranta-asukkaat suvaitsevat kalastajia mainiosti. Kuitenkin kalastajien on syytä noudattaa alueella olevia yksityisiä alueita ja muistaa kunnioittaa yksityisyyttä ja yksityisomaisuuden suojaa. Olemme kalastajina muiden vieraina niin Huopanankoskella kuin muillakin vesialueilla.

Perhokalastaja pystyy normaalin veden aikana kalastamaan Huopanankosken kaikki potentiaaliset kalapaikat. Tämä vaati kuitenkin välillä uskaliastakin kahlaamista. Emme suosittele kokemattomalle kahlaajalle kahlaamista syvälle kovaan virtaan, pohjanmuodot takaavat varmasti vetisen yllätyksen ellet ole varovainen.

Vanhan sillan alapuolella on hyvä laaja alue jossa kahlaamista on hyvä harjoitella ja kalastaa vaikka suuria harjuksia. Varomatonta kahlaamista tällä alueella on syytä välttää jos saalista havittelee.. Kahluureitit on syytä suunnitella huolellisesti.

Kausi on koko vuosi.
Rauhoitus 11.9-15.11
Luvan hinta:
32 €/vrk
20 €/12h
14 €/3h
Koko koski 350 €/vrk
Varausmaksu 90 €
Pyydystä ja päästä 20 €/vrk

Tärkeimmät kalalajit:

taimen, harjus

Vinkkaa tutuille:

Palveluita lähistöllä:

Kalastusluvat

Kalastustarvikkeet

Matkailu

Design © Hi-Vision Oy